Címlap Rólunk

Rólunk

Az EV-sport Magyarország Autósport Egyesület - az EV kifejezés az angol Electrical Vehicle rövidítése, ami villamos hajtású járművet jelent - 2006 év elején alakult, és májusban került bírósági bejegyzésre. Egyesületünk - alapszabályba rögzített - célja:
"Az alternatív és / vagy elektromos meghajtású járművek, technológiák népszerűsítése az autóverseny sport segítségével. Közelebbi cél, egy tisztán elektromos hajtású, a FIA alternatív hajtású járművek technikai szabályzatának (Technical Regulations for Alternative Energy Vehicles) megfelelő versenyautó építése, tesztelése, versenyeztetése az MNASZ és a FIA által kiírt versenyeken. Távolabbi cél: Tisztán elektromos meghajtású autók részére versenysorozat szervezése Magyarországon, egyetemi bázisokon létrejövő sportegyesületek között. "Az egyesület a fent olvasható célok teljesítésére már épített 3 elektromos versenyjárművet, a Csigát és két gokartot. Egy formula autó (Aranka) átépítésén pedig jelenleg is dolgozik. Ezek részletes leírása elérhető a járművek nevére kattintva.

A fejlesztések és tesztelések többnyire a telephelyünkön, egy 16. kerületi műhelyben történnek. A tesztelésre általában a kistarcsai Kart-farmon illetve a budapesti Gokartringen kerül sor. A gépeket céljuknak megfelelően általában versenyekre visszük, de bemutatókat is tartunk.

Versenygépeink sikerrel szerepeltek már a győri Széchényi futamokon, az MVM Energiafutamain, de indulunk szlalom versenyeken is.Minden évben megszervezzük az elektromos autó találkozónkat, melyen az egyesületen kívül tevékenykedő, elektromos hajtás iránt elkötelezett, vagy érdeklődő emberekkel tudjuk személyesen is felvenni a kapcsolatot.

Folyamatosan találkozunk fiatal érdeklődőkkel, 2014-ben már diplomaterv konzultáció is folyik a csapatnál. Jó kapcsulatunk van a BME FRT Formula Student csapattal illetve a BME Paradicsom csapattal is.

Tevékenységünket a Támogatóink segítségével és az adó 1% felajánlásokból tudjuk folytatni, melyeket ezúton is köszönünk!

Ha bármilyen kérdése lenne, kérjük írjon az alábbi e-mail címre Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

Módosítás: (2014. szeptember 18. csütörtök, 00:30)

 

Támogatóink
Facebook
Kapcsolat